Wat is een multipassionate?

Waarom ben ik technisch VA geworden?

Soms moet je gewoon je hart volgen en van koers veranderen. En zo ben ik technisch virtueel assistente geworden. Het klinkt heel simpel. Maar zo was het niet. Er is toch wel een lange tijd voorbij gegaan, voordat ik de stap durfde te nemen.

Terug in de tijd

Jaren geleden ben ik een creatieve webshop begonnen. Ik verkocht materiaal om kaarten te maken, te scrappen (simpel gezegd je fotoalbum versieren), borduren en haken.

De webshop runde ik naast een vaste baan, omdat ik allebei leuk vond.

De verandering

Eind aug. 2018 kreeg ik te maken met een ernstige ziekte. Het lukte me na een paar maanden niet meer om alle ballen in de lucht te houden. Ik besloot om met de webshop me te richten op haken en borduren. Hobby’s waar ik zelf ook veel plezier aan beleef. Daarnaast was ik nog steeds in loondienst als bestuurssecretaresse.

Mijn ziekte zorgde ervoor dat ik soms anders tegen dingen ging aankijken. Ik kreeg de behoefte meer mijn hart te volgen. Mijn baan was leuk, maar er waren onderdelen die ik absoluut niet leuk vond. En er waren nog steeds onderdelen die ik wel leuk vond.

Opleiding technisch VA

Tijdens mijn herstelperiode hoorde ik dat een collega-onderneemster een opleiding technisch VA ging starten. Mijn belasting voor het bouwen van websites, de technische achterkant van programma’s ed. was groot en ik zag deze opleiding als mijn kans me te specialiseren. En zo ben ik die opleiding begonnen. En uiteindelijk de stap genomen om voor mezelf te beginnen.

Mijn bedrijven

Als technisch VA bied ik technische ondersteuning aan creatieve onderneemsters. Ik ben zelf namelijk ook nog steeds een creatieve onderneemster met mijn webshop. Ik geloof niet in de opvatting dat je maar in één ding goed kan zijn en je ook maar één bedrijf kan runnen. Ik houd van meerdere dingen en ben in meerdere dingen goed (dat durf ik eindelijk hardop te zeggen). Ik vind het heerlijk om mijn creatieve kant kwijt te kunnen in mijn webshop en het ontwerpen van borduur- en haakpatronen en mijn ondersteunende kant kwijt te kunnen in mijn technische virtueel assistente-diensten.

Naast de technische ondersteuning die ik bied, bied ik ook office management ondersteuning aan. Want ook daar zijn veel werkzaamheden die ik heel leuk vind.

Bij mijn aanbod kun je zien wat ik allemaal kan doen voor je. Ik volg regelmatig cursussen en webinars om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. De online wereld staat tenslotte niet stil.

Wie ben ik?

Lilian Spaans - Lilian Office Support
Lilian Spaans | Lilian Office Support

“Mijn naam is Lilian Spaans. En ik ben een echte multipassionate. Ik heb heel veel ideeën en vind heel veel dingen leuk. Ik kan ook snel schakelen tussen verschillende onderwerpen. Mijn gedachten gaan niet in een rechte lijn, maar leggen hele kronkelige paden af.

Ik ben een trotse borstkankersurvivor, iets waar ik door mijn spiegelbeeld elke dag aan herinnerd wordt en dat blijvende invloed heeft op mijn leven.

Woorden die me het beste omschrijven: optimistisch, doorzettingsvermogen, apart gevoel voor humor, dol op dieren, recht- door- zee. Ik ontwerp zelf borduur- en haakpatronen, hou van zwemmen, lezen, dingen uitzoeken en zonder de zee kan ik niet.”

Eén ding heb ik geleerd de afgelopen jaren. Het leven is te kort om niet te genieten. Volg je hart en je passie, ook in jouw onderneming. En je hoeft niet van alles verstand te hebben om je onderneming te runnen. Je kunt ook werkzaamheden uitbesteden, bijvoorbeeld aan mij. Ik help je graag!

 

Share:

More Posts

AANMELDEN GASTBLOG-WEBINAR-MASTERCLASS-INTERVIEW (#46)

GASTBLOG INDIENEN?

Ontzettend leuk dat je bereid bent een gastblog te schrijven of een masterclass/webinar te geven voor Het Virtuele Ondersteuners Platform.
Via dit formulier kun je aangeven wat jouw voorkeur heeft, wat het onderwerp is en hoe je er invulling aan wil geven.


Gastblog

Deze vragen gaan enkel over het aanleveren van een gastblog. 


Webinar/Masterclass

Deze vragen zijn relevant wanneer je een masterclass of webinar wilt geven in de FB community


Call To Action

In deze sectie kun je aangeven of je al een 'call to action' hebt gedacht. Een weggever, zoals: e-book, checklist, 1-op-1 sessie, etc.


Graag contact:

Je hebt aangegeven graag eerst contact met mij te willen. Dat is absoluut prima. Je kunt mij bellen op 0625277907 (of appen) of stuur een mail naar steljevraag@hetvirtueleondersteunersplatform.nl

Aanleveren blog

Heb je al een geschreven blog? Dan kun je hem in deze sectie insturen. Ik zal hem vervolgens beoordelen.

In het uiterste geval kan het zijn dat het niet aansluit bij de doelgroep, of kan ik mij niet vinden in de schrijfstijl (al kan ik mij dat niet voorstellen). In dat geval neem ik eerst nog even contact met je op.


Graag contact:

Je hebt aangegeven graag eerst contact met mij te willen. Dat is absoluut prima. Je kunt mij bellen op 0625277907 (of appen) of stuur een mail naar steljevraag@hetvirtueleondersteunersplatform.nl

Laatste gedeelte

Nog enkele laatste vragen over de beste manier om in contact te komen met elkaar


Manier van contact

Super dat je jouw gastblog/masterclass/interview aan het online platform toevertrouwd. In deze laatste stap wil ik nog paar laatste vragen aan je stellen.