Social Media Planningstools

Social-media-plannings-toolsZie jij door de bomen het bos nog?
Die zoektocht naar een goede Social Media plantool?
Welke tool kun je voor welk kanaal gebruiken?

Veel ondernemers herkennen zich in deze vraag. In deze blog worden daarom een aantal van die plantools toegelicht. Immers kan het allemaal een stuk minder tijd kosten om aan je zichtbaarheid te werken. Maar het zijn er wel veel, dus voor welke tool ga je dan uiteindelijk?

Hoop keuze

Jeetje, wat een hoop keuze van tools om je posts mee in te plannen! Hoe kun je daar een goede beslissing in nemen en wat kun je dan gaan gebruiken?

Deze inplantools komen in deze blog aan bod:

  • Via de social media kanalen zelf
  • Meta Business Suite
  • Later
  • Hootsuite
  • Planoly
  • Tailwind
  • Coosto
  • Buffer
  • Canva
  • Peppr

Via de Social Media Kanalen zelf

Social Media posts inplannen kan natuurlijk als eerste via de social media kanalen zelf. Vaak vinden de kanalen dat ook het prettigst en zullen ze ook veel sneller je post via het algoritme naar boven zetten. Het nadeel is natuurlijk wel dat je dan blijft schakelen tussen alle Social Media kanalen. Dat is niet efficiënt en kost tijd. Het is dan aan jou wat je daarmee wilt doen en wat je ermee wilt bereiken. Het nadeel is wel dat je vaak maar 2 weken van te voren in kunt plannen, daar waar de specifieke social media tools wel weer verder in gaan.

Meta Business Suite

Wanneer je gebruik maakt van Instagram en Facebook dan is dit wel een hele fijne tool. Het is makkelijk in gebruik en je kunt Crossposten. Dat betekent dat je hetzelfde bericht maar dan op een andere tijd en dag kunt posten op het andere social media kanaal. Het advies is dan wel om het juiste formaat van je visual te gebruiken. Dat staat net iets mooier natuurlijk.
En vergeet vooral niet de Link in Bio weg te halen als je dus een Instagram crosspost in Facebook. 😉

Waar kan je studio voor makers vinden? https://business.facebook.com/

Meta Business Suite is van Facebook zelf, dus dat vindt Facebook natuurlijk erg fijn als deze gebruikt word. Het gebruik is gratis.

Wil je weten hoe het precies werkt, dan kun je via Facebook voor Business gratis een kleine cursus doen.
https://www.facebook.com/business/learn/lessons/creator-studio-overview

Later

Deze plantool is voornamelijk erg fijn om te gebruiken voor Instagram. Ook kun je deze gebruiken voor Twitter en Facebook. Wat fijn is aan deze tool, is dat je in de ‘Preview’ functie meteen ziet hoe je feed eruit gaat zien. Mocht je je feed anders willen opbouwen, vanwege de kleuren die beter aansluiten of de volgorde van content, dan kun je de afbeeldingen in de mediabibliotheek gemakkelijk verschuiven. Je kunt de content ook nog eens simpel verschuiven naar de juiste plek in de agenda, voor wanneer je jouw post online wilt publiceren. Dit kan natuurlijk in de ‘edit’ screen van de post zelf ook. Door Later te koppelen aan Analytics, kun je de statistieken mooi uitlezen van hoeveel bereik jouw post heeft gehad, tot aan het verkeer wat mede dankzij jouw post naar jouw website is geleid. Over websites gesproken; de link kun je zonder problemen toevoegen aan de in te plannen post. Met een premium account kun je deze links aan een ‘Link In Bio’ overzicht koppelen en eventueel toevoegen aan jouw profielinfo.

Alhoewel je met de gratis versie van Later al ruime mogelijkheden hebt, kun je de mogelijkheden uitbreiden vanaf $ 12,50 (+/- € 10,37) per maand.

Maak een gratis account aan op Later, via deze link: https://later.com/r/47c762

Hootsuite

Dit is wel één van de bekendste planningstools die er is. Tot zover wij weten is dit ook één van de meest uitgebreide. Je kunt namelijk inplannen voor Twitter, Facebook, LinkedIn, Instagram en Pinterest. Heerlijk natuurlijk, want dan hoef je echt niet meer te schakelen en kun je makkelijk alles inplannen, mits je de betaalde versie aanschaft. De goedkoopste versie van Hootsuite is € 39,00 per maand. Hiervoor kun je tot wel 10 social media accounts gebruiken, onbeperkt berichten inplannen en nog zoveel meer.

Er is ook een gratis versie, al is deze wel steeds meer uitgekleed uiteraard. Met de gratis versie kun je nu (dagtekening 13-4-2021) nog gebruik maken van 1 user, 2 social media accounts en slechts 5 ingeplande berichten.
Er is even een tijd geweest dat er geen gratis versie meer was. Waarschijnlijk heeft Hootsuite door enig ophef alsnog het gratis aanbod herpakt. Weliswaar met gebruik van lagere aantallen, zoals hierboven beschreven.

https://www.hootsuite.com/plans/free-account

Planoly

Deze tool is voornamelijk bedoeld voor het inplannen van content op Instagram en Pinterest. Het voordeel van Planoly is dat je direct kunt zien hoe je feed eruit gaat zien, zodat je het mooi kunt inrichten en aantrekkelijk kunt opstellen voor je volgers. Ook kun je lijsten met hashtags opslaan én je statistieken inzien hoe effectief jouw post is. Planoly is goed te gebruiken op zowel pc, als op mobiele screens. Er is een aparte app voor ook die je kunt downloaden.
We hebben onlangs vernomen dat het automatisch publiceren werkt voor zakelijke accounts en niet voor persoonlijke en ‘makers’-accounts. Je kunt sowieso altijd geweldige posts klaarzetten, waarna je ze later zelf handmatig met een druk op de knop kunt toevoegen aan jouw feed.

Wat overigens ook zeer handig is van deze tool, is dat je er Stories mee klaar kunt zetten. Ontzettend handig, want soms kan het tijdrovend zijn als je net een andere uitstraling wilt in je story, dan simpelweg je Instagram post te delen daarin. Er zijn meerder layouts mogelijk, waarmee je jouw story aantrekkelijk kunt stylen.

Planoly is gratis te gebruiken voor max. 2 social media profielen en 30 posts per maand (1 gebruiker). Je mogelijkheden uitbreiden kan met een betaald account, al vanaf: $ 9,00 per maand (+/- € 7,46)

https://www.planoly.com/register

Tailwind

Dit is een betaalde plantool en handig als je bijvoorbeeld alleen Pinterest en Instagram hebt als Social Media Kanaal.
Wat fijn is aan Tailwind, is dat het er visueel erg aantrekkelijk uitziet. Je ziet wel gelijk met plannen hoe het er op je feed uit zou komen te zien.

Je kunt een free trail proberen. Daarvoor heb je 1 Pinterest Account, 1 Instagram profile en kun je 100 Pinterest pins en 30 Instagram post maken. Daarna ga je betalen voor Tailwind. De prijs van Tailwind is van $ 9,99 tot $ 39.99 per maand. Dat is best aan de prijs. Vaak is het wel een geval van smaak. Wat past er bij jou en wat vind je fijn werken.
https://www.tailwindapp.com/pricing-overview?ver=1#with-comparison-table

Coosto

Coosto is te gebruiken voor Facebook, Instagram, Twitter, YouTube en LinkedIn YouTube, Facebook chat, Google mijn bedrijf en nog vele anderen.
Coosto heeft geen gratis versie en richt zich naar voornamelijk op de marketing communicatie professional.
De standaard versie kost al € 250,00 euro per maand, met onder andere: plannen, reviewen en publiceren.
Het ziet er naar onze mening wel heel professioneel en mooi uit. Het heeft voor de genoemde wel absoluut veel mogelijkheden.

Je kunt bij Coosta ook een gratis Demo aanvragen via deze link 

Buffer

Deze plantool is ook best uitgebreid. Je kunt deze namelijk gebruiken voor Instagram, Facebook, Twitter, Pinterest en LinkedIn.
De gratis versie is uiteraard erg beperkt, maar met de betaalde versie kun je heel veel. Bij de Gratis versie kun je 3 social media accounts instellen en 10 posts inplannen met 1 user.
De betaalde versie gaat van 15 dollar tot 99 dollar pre maand. Van alles kan je een free trail proberen om te bekijken of het wat voor je is. Je kunt ook kiezen om de Analytics uit te lezen, alleen betaal je daar nog een extra bedrag per maand voor.
Het werkt daarom net iets anders dan de reguliere planningstools, omdat ze kiezen voor een andere strategie. Je kunt daarom verschillende pakketten kopen voor verschillende doelen.
Voor publiceren, analyseren, reageren en optimaliseren.

https://buffer.com/

CANVA

Canva is sowieso al een geweldige tool om al je visuals te maken voor je social media. Het maken van je e-book of je mooie CV bijvoorbeeld. Verjaardagskaartjes en ga zo maar door. Heerlijk programma. Echt een must als je Online ondernemer bent. Ook Canva gaat met haar tijd mee. Tegenwoordig heeft ze dus ook een plantool gekoppeld aan de ontwerpen die je maakt.
Maak je een ontwerp in het formaat van Pinterest, dan zie je staan, “Publiceer op Pinterest”. Helaas kun je maar 1 Pinterest account koppelen aan Canva, waardoor het voor de meeste Virtuele Ondersteuners wellicht niet zo handig zal zijn. Maar he, het is wel gratis… Althans als je de betaalde versie hebt van Canva. Naar Canva.

Afsluiting

Dat waren een hoop plantools he. We hopen dat je hiermee een goede beslissing kunt maken over welke tool jij gaat gebruiken.

Zo zie je ook maar dat het echt een kwestie is van smaak. Want ik ben echte fan van Studio voor Makers, en Laura is echt een fan van Later.

By the way, als je ook kiest voor Later, vraag hem dan aan via de “vriendenlink” van Laura dan krijg je nog een extra 10 post om gratis te posten. Hoe leuk is dat.

Share:

More Posts

AANMELDEN GASTBLOG-WEBINAR-MASTERCLASS-INTERVIEW (#46)

GASTBLOG INDIENEN?

Ontzettend leuk dat je bereid bent een gastblog te schrijven of een masterclass/webinar te geven voor Het Virtuele Ondersteuners Platform.
Via dit formulier kun je aangeven wat jouw voorkeur heeft, wat het onderwerp is en hoe je er invulling aan wil geven.


Gastblog

Deze vragen gaan enkel over het aanleveren van een gastblog. 


Webinar/Masterclass

Deze vragen zijn relevant wanneer je een masterclass of webinar wilt geven in de FB community


Call To Action

In deze sectie kun je aangeven of je al een 'call to action' hebt gedacht. Een weggever, zoals: e-book, checklist, 1-op-1 sessie, etc.


Graag contact:

Je hebt aangegeven graag eerst contact met mij te willen. Dat is absoluut prima. Je kunt mij bellen op 0625277907 (of appen) of stuur een mail naar steljevraag@hetvirtueleondersteunersplatform.nl

Aanleveren blog

Heb je al een geschreven blog? Dan kun je hem in deze sectie insturen. Ik zal hem vervolgens beoordelen.

In het uiterste geval kan het zijn dat het niet aansluit bij de doelgroep, of kan ik mij niet vinden in de schrijfstijl (al kan ik mij dat niet voorstellen). In dat geval neem ik eerst nog even contact met je op.


Graag contact:

Je hebt aangegeven graag eerst contact met mij te willen. Dat is absoluut prima. Je kunt mij bellen op 0625277907 (of appen) of stuur een mail naar steljevraag@hetvirtueleondersteunersplatform.nl

Laatste gedeelte

Nog enkele laatste vragen over de beste manier om in contact te komen met elkaar


Manier van contact

Super dat je jouw gastblog/masterclass/interview aan het online platform toevertrouwd. In deze laatste stap wil ik nog paar laatste vragen aan je stellen.


Yenimahalle escort