Businessgroei met een virtueel ondersteuner

Businessgroei met behulp van een virtueel ondersteuner

 

Inleiding

Businessgroei met een virtueel ondersteuner

Dat is toch een medewerker en dat kost toch een vermogen voor mij bedrijf? Nope, dat is niet helemaal waar…

 

Als ondernemer zijnde realiseer je je misschien niet meteen dat de samenwerking met een virtueel ondersteuner je ook businessgroei kan opleveren.
Veel ondernemers ‘schieten’ mis wanneer ze geen ondersteuning aannemen in hun bedrijf. Het is zonde van het geld, de energie om iemand in te werken en de werkplek daar moet ook nog ruimte voor zijn!
Wat nu, als het juist voordelig kan zijn en je juist met die investering je rijker kunt gaan tellen?

 

Want hoe zit het met virtuele ondersteuning?

Je hebt in een vorig blog kunnen lezen wat een virtuele ondersteuner nu precies doet. Dan weet je als het goed is al beter wat de inzet van een ‘VO’ voor jou kan betekenen in goede zin. 

In dit blogartikel lichten we er graag één aan je toe, welke ongetwijfeld van belang zal zijn in ook jouw groeiende bedrijf. Dat is namelijk:

Businessgroei! Dus hoe kun je die groei inzetten door samen te werken met een ‘Virtueel Ondersteuner‘? 

 

Uit handen geven van zaken en taken

Oef, als business eigenaar zul je het ongetwijfeld enorm druk hebben met je eigen core business. Hetgeen waar je waarschijnlijk voor gekozen hebt toen je besloot om voor jezelf te gaan werken.

Het kan heel goed zijn dat je het onderschat hebt wat er nog meer bij kwam kijken toen je die knoop doorhakte om zelfstandig ondernemer te worden. Of misschien heb je wel een bedrijf overgenomen van een familielid of een andere bekende.

Toen moest ineens ook de administratie gedaan worden. En de urenbrieven van je werknemers moest nog worden gecontroleerd met het rooster. Misschien moest het rooster überhaupt wel gemaakt worden en wordt dat van jou verwacht.

Er moet spullen of materialen worden ingekocht. Of er zijn nog klanten die je graag zo nu en dan spreken over de voortgang van jullie samenwerking.

Al die extra taken opgeteld bij de uitvoering van zaken welke onder jouw core business gelden, dat wordt best een uitdaging.

Dan wordt het dus tijd om zaken en taken uit handen te geven.

De wondere uitvinding van virtuele ondersteuners

En daar komt dan die virtuele ondersteuner. Iemand wiens passie het is om de boekhouding te doen, roosters te maken, materialen in te kopen, jouw telefoontjes af te handelen of zelfs jouw zichtbaarheid te upgraden!

Investering vs winstdelen

Je investeert in een virtueel ondersteuner, maar krijgt daar uiteindelijk het nodige voor terug.

Laten we je sowieso eerst eens informeren wat de verschillen zijn tussen iemand in dienst nemen en een dienst bij iemand afnemen:

Iemand in dienstDienst afnemen bij een virtueel ondersteuner
Contractuele urenBesproken uren die nodig zijn. Je betaalt per gewerkte uren. In de vorm van een strippenkaart, voordeelpakket of uurtje-factuurtje
Werkplek/ruimteWerkt vanuit thuis of zelf verzorgde werkplek (mits anders afgesproken)
Apparatuur, zoals: laptop, telefoon, tablet, auto, etc.Heeft eigen apparatuur in beheer
Systeem licentiesHeeft eigen licenties (mits het een ander systeem betreft)
ZiektekostenHeeft een eigen ziektepot of verzekering
OpleidingskostenHeeft zich opgeleid of verdiept in eigen expertise (over eventuele bijkomende verdiepingskosten kunnen afspraken gemaakt worden)
EnzovoortsNeed we say more?

Je doet zaken met een expert in het vak

En dat scheelt een hoop. Vaak hebben de virtueel ondersteuners al een berg aan kennis en ervaring opgedaan in loondienst. Daarna maakten ze de overstap om zelfstandig verder te gaan.

Doordat je gaat samenwerken met iemand die weet wat hij/zij doet, zal er met gemak ruimte vrij komen in jouw zware takenpakket door het nodige uit te besteden.

Met die ruimte dat ontstaat, kun je jij weer de focus terugpakken op jouw corebusiness. Of het nu om een groot marketingbureau gaat, of om een timmerbedrijf, een virtueel ondersteuner is er voor iedere ondernemer die het nodig heeft om ontzorgd te worden in werkzaamheden waar geen kennis, expertise of energie voor is.

Wat maakt nu die businessgroei met een virtueel ondersteuner?

Die vraag zal vast in je opkomen. Maar eigenlijk is dat al door het verhaal heen beantwoord. Het is namelijk zo dat je wanneer je bepaalde taken uit handen geeft, zodat je er zelf niet meer naar om hoeft te kijken, je daarom meer focus zult ondervinden in de zaken die jouw aandacht vragen.

Maar niet alleen omdat er ruimte ontstaat voor je eigen werkzaamheden. Nee, ook omdat de meeste virtuele ondersteuners oog hebben voor datgene wat nodig kan zijn om jouw business te laten groeien. 

Een andere huisstijl, een nieuwe of aangepaste doelgroep, vernieuwde teksten op je website of een marketing idee. Natuurlijk moet je hiervoor open kunnen staan, maar weet dat ook dit een voordeel kan zijn voor de voortgang en het succes van jouw bedrijf.

eigen academy en zoekpagina

Het Virtuele Ondersteuners Platform biedt de mogelijkheid om virtuele ondersteuners zo goed mogelijk op te leiden. Dit wordt voornamelijk geboden aan recent gestarte of nog oriënterende ondersteuners die zijn aan iets anders. Omdat het toch echt wel een verschil is om echt online te ondernemen, is er een uitgebreide academy opgesteld om de cursist middels persoonlijke aandacht en doelgerichte coaching stevig en succesvol met een eigen expertise op te leiden.

Zoekpagina

Wie zou dit platform zijn als er geen virtuele ondersteuner voor jou paraat zou staan? 🙂

Op de zoekpagina vind je namelijk gedreven, ambitieuze en succesvolle virtuele ondersteuners met hun eigen expertises en charmes.

Je kunt de filter gebruiken om te zoeken op branche, expertise of het aantal uren.

Graag nodig ik je uit om deze pagina eens door te kijken. (let op; aan deze pagina wordt knoeithard gewerkt 😉

Daarnaast is er ook nog een besloten Facebook Pagina waar inmiddels bijna 900 gedreven virtuele ondersteuners lid van zijn. Een groot deel van deze leden staat open voor het ontvangen en uitvoeren van nieuwe opdrachten. Dus mocht er op de zoekpagina geen klik ontstaan met iemand? Mail dan zeker een oproep naar mij, via: YES, ik zoek een VO!

Tot slot

Hieronder staan onder andere twee e-books waarin je meer kunt lezen over wat een Virtueel Ondersteuner doet. Of wat de samenwerking hiermee jou kan opleveren als drukke zelfstandige ondernemer.

 

 

Download e-book voor Virtuele Ondersteuners

Ben je een virtuele ondersteuner (in wording)? Download dan snel dit e-book. Hierin lees je welke types virtuele ondersteuner er zijn, wat de expertises zijn en van welke voordelen je kunt profiteren als virtual professional.

Download het e-book hier

En start je avontuur van virtuele ondersteuner naar virtual professional
Download

Download e-book voor Opdrachtgevers

Ben jij een ondernemer en ben je nieuwsgierig naar wat een virtuele ondersteuner voor jou kan betekenen of zelfs kan opleveren? Ontdek het in dit e-book, speciaal voor opdrachtgevers.

Download het e-book hier

En laat je ontzorgen!
Download

Op zoek naar een virtuele ondersteuner?

Laat je ontzorgen en verdien je investering al snel terug in de groei van je bedrijf. Zoek de virtuele ondersteuner die bij jou en je bedrijf past.

Share:

More Posts

AANMELDEN GASTBLOG-WEBINAR-MASTERCLASS-INTERVIEW (#46)

GASTBLOG INDIENEN?

Ontzettend leuk dat je bereid bent een gastblog te schrijven of een masterclass/webinar te geven voor Het Virtuele Ondersteuners Platform.
Via dit formulier kun je aangeven wat jouw voorkeur heeft, wat het onderwerp is en hoe je er invulling aan wil geven.


Gastblog

Deze vragen gaan enkel over het aanleveren van een gastblog. 


Webinar/Masterclass

Deze vragen zijn relevant wanneer je een masterclass of webinar wilt geven in de FB community


Call To Action

In deze sectie kun je aangeven of je al een 'call to action' hebt gedacht. Een weggever, zoals: e-book, checklist, 1-op-1 sessie, etc.


Graag contact:

Je hebt aangegeven graag eerst contact met mij te willen. Dat is absoluut prima. Je kunt mij bellen op 0625277907 (of appen) of stuur een mail naar steljevraag@hetvirtueleondersteunersplatform.nl

Aanleveren blog

Heb je al een geschreven blog? Dan kun je hem in deze sectie insturen. Ik zal hem vervolgens beoordelen.

In het uiterste geval kan het zijn dat het niet aansluit bij de doelgroep, of kan ik mij niet vinden in de schrijfstijl (al kan ik mij dat niet voorstellen). In dat geval neem ik eerst nog even contact met je op.


Graag contact:

Je hebt aangegeven graag eerst contact met mij te willen. Dat is absoluut prima. Je kunt mij bellen op 0625277907 (of appen) of stuur een mail naar steljevraag@hetvirtueleondersteunersplatform.nl

Laatste gedeelte

Nog enkele laatste vragen over de beste manier om in contact te komen met elkaar


Manier van contact

Super dat je jouw gastblog/masterclass/interview aan het online platform toevertrouwd. In deze laatste stap wil ik nog paar laatste vragen aan je stellen.


Yenimahalle escort